Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΔΗλωση των μόνιμων εκπαιδευτικών του
______________________
για μη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης
Σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, έπειτα από την πρόσκληση των μόνιμων εκπαιδευτικών του ____ __________ με θέμα τη διατύπωση γνώμης των
συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών για την επιλογή του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκπαιδευτικοί του σχολείου, δηλώνουμε, ότι δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή Διευθυντών. Υλοποιούμε την  απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων» από 17/2/2017, την πρόσφατη επικαιροποιημένη απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ από 7.6.2017 "Απεργούμε – απέχουμε από την «αξιολόγηση»  των νόμων 4369/2016 & 4473/2017" και την από 9/6/2017 "Ενώπιον παντός αρμόδιου δικαστηρίου και αρχής" εξώδικη γνωστοποίηση καθώς και την από 1/6/2017 ανακοίνωση για τη ΝΕΑ διαδικασία επιλογής Διευθυντών  του Δ.Σ της β’ ΕΛΜΕ-Θ.

Με το νόμο 4473/17:
Επαναφέρεται ο ν.3848/10 ως  μοντέλο επιλογής διευθυντών που ο κλάδος έχει απαιτήσει την κατάργηση του συνολικά. Η συμμετοχή των συναδέλφων απαξιώνεται πλήρως. (Η  «έκφραση γνώμης» των συνυπηρετούντων συναδέλφων  δεν είναι δεσμευτική  και δεν μοριοδοτείται, δεν συμμετέχουν οι αναπληρωτές).  Ουσιαστικά η συνέντευξη, με τον υποκειμενικό και αμφισβητούμενο χαρακτήρα της παίζει τον καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των διευθυντών.
 Η διαδικασία περί «έκφρασης γνώμης» με την προκαθορισμένη από το ΙΕΠ «φόρμα αποτίμησης» μετατρέπεται σε αξιολόγηση όπως προβλέπεται από τους ν.4369/16 αλλά  και τον παλιότερο ν.3848/10 και το ΠΔ 152/13. Η "γνωμοδότηση - αξιολόγηση" των ‘’συνυπηρετούντων συναδέλφων" αποτελεί αξιολόγηση για το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου, που θέτουν υποψηφιότητα για διευθυντές.

Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουμε ότι απέχουμε από την σύνταξη πρακτικών αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών και από την συμπλήρωση ερωτηματολογίων (φύλλα ποιότητας), υλοποιώντας τις αποφάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ως εκ τούτου δεν συμπληρώθηκαν και δεν κατατέθηκαν φύλλα αποτίμησης.

                       Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του _________ ___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.