Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ-Θ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ-Θ
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Την Τρίτη 9/1 συνήλθε το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ, όπως προέκυψε από τις εκλογές του  Δεκέμβρη 2017, με θέμα τη συγκρότηση προεδρείου. Θυμίζουμε τη σύνθεση του νέου ΔΣ με βάση τις ψήφους: 3 έδρες η ΔΑΚΕ και από μία οι παρατάξεις ΠΑΜΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ.
Ως Αγωνιστική Παρέμβαση τοποθετηθήκαμε υπέρ
ενός αγωνιστικού προγραμματικού προεδρείου από τις δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα παρά τις διαφορές μας και με βάση συγκεκριμένες δεσμεύσεις και αρνηθήκαμε φυσικά να ψηφίσουμε τις μνημονιακές παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ. Η δήλωσή μας ήταν η εξής:
«Η αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές του Δεκέμβρη του 2017 δείχνει ότι οι συνάδελφοι στηρίζουν το σωματείο, προσβλέπουν σε αυτό και αναμένουν δράσεις ανάλογες της επίθεσης που δέχεται ο κλάδος και το λαϊκό κίνημα. Πάγια θέση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων είναι το αγωνιστικό-προγραμματικό προεδρείο με δυνάμεις που όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση ως κοινωνικό αγαθό και τα δικαιώματα των εκπ/κών στα πλαίσια του λαϊκού κινήματος. Ένα τέτοιο προεδρείο για μας πρέπει:
  1. να έχει σαφές αντικυβερνητικό περιεχόμενο (ενάντια σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην εφαρμογή των μνημονίων σε συμφωνία με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ)
  2. να δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθεσή του σε αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις. «Δε θα περάσουν, δε θα εφαρμοστούν» τα μέτρα πρέπει να είναι το σύνθημα του σωματείου απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΟΟΣΑ
  3. να διατυπώνει αιτήματα που θα αποτυπώνουν όλες τις ανάγκες και έτσι όπως αναδείχτηκαν μέσα από ΓΣ ΕΛΜΕ και από τα συνέδρια της ΟΛΜΕ
  4. να δίνει αποφασιστικό και ανυποχώρητο αγώνα ενάντια σε ό,τι μας συνθλίβει με αποφάσεις μέσα από ΓΣ, επιτροπές αγώνα. Η παρακολουθητική στάση της ΟΛΜΕ να μην υιοθετηθεί και από την ΕΛΜΕ
  5. να συμμετέχει στο συντονισμό των ΕΛΜΕ-Θ, των ΕΛΜΕ με τους διδασκαλικούς συλλόγους και με τα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Οι δυνάμεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα τέτοιο προεδρείο, παρά τις σαφείς διαφορές μας, είναι η Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και το ΠΑΜΕ. Οι 2 έδρες όμως δεν μπορούν να συγκροτήσουν τριμελές προεδρείο. Δηλώνουμε ότι δε θα παραιτηθούμε από το πλαίσιο και τις δεσμεύσεις που θέσαμε παραπάνω. Η τρίτη θέση της Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στις εκλογές της Β ΕΛΜΕ και η δεύτερη των Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στις εκλογές των ΕΛΜΕ-Θ δείχνει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων στην παράταξη του αγώνα μακριά από λογικές ανάθεσης και συνδιαχείρισης. Με βάση, λοιπόν, αυτή την εμπιστοσύνη διεκδικούμε τη θέση του αντιπροέδρου. Δε θα δεχτούμε καμιά προσπάθεια αποκλεισμού μας από το προεδρείο από δυνάμεις που χρόνια τώρα υποστηρίζουν το αναλογικό προεδρείο. Με την ψήφο του ο καθένας αποδεικνύει και τα λεγόμενά του».
Το ΠΑΜΕ υποστήριξε αναλογικό προεδρείο: 1η δύναμη τον πρόεδρο (ΔΑΚΕ), 2η δύναμη τον γεν. γραμματέα (ΠΑΜΕ) και 3η δύναμη τον αντιπρόεδρο (ΑΓ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ). Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ δεν κατέθεσαν το σκεπτικό τους για την εκλογή προεδρείου, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μας, και φάνηκε στην ψηφοφορία το γιατί. Αφού στήριξαν πρόεδρο και γεν. γραμματέα αναλογικά, ψήφισαν για αντιπρόεδρο την 4η δύναμη! Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αποκαλυπτικό για το στήσιμό της: Αγ. Παρέμβαση: 2, ΣΥΝΕΚ:3, Λευκό: 2. Χρειάστηκαν 3 ψηφοφορίες για να εκλεγεί η εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ αντιπρόεδρος με σχετική πλειοψηφία και ήταν ίδιο το αποτέλεσμα και στις 3!
Ο πρώην κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΔΑΚΕ-ΠΕΚ) και ο νυν (ΣΥΝΕΚ) συμμάχησαν ξανά, όπως κάνουν τα δύο τελευταία χρόνια στην ΟΛΜΕ, για να φιμώσουν την όποια αγωνιστική φωνή. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της εκπροσώπου των ΣΥΝΕΚ, όταν κατέθετε την υποψηφιότητά της για αντιπρόεδρος: «Πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι στο προεδρείο μια παράταξη που να σέβεται τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ»! Βάσει εμπειρίας όλοι κατανοούν ότι για τα ΣΥΝΕΚ «σεβασμός στις αποφάσεις της ΟΛΜΕ» σημαίνει σεβασμό στις αποφάσεις του υπουργείου, αποδοχή των μέτρων, πραξικοπηματική συμμετοχή σε διαλόγους χωρίς την ψήφο των ΕΛΜΕ,  καταστρατήγηση των αποφάσεων των συνεδρίων και αδράνεια! Η εκλογή του νέου ΔΣ της Β ΕΛΜΕ επιβεβαιώνει κάτι που ήδη ξέρουμε: οι παλιοί και νέοι μνημονιακοί αλληλοϋποστηρίζονται για να οδηγήσουν τον κλάδο σε ακόμα χειρότερες μέρες.
Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι μέσα από τις ΓΣ, από επιτροπές αγώνα, από το συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία θα αντιπαλέψουμε τα νέα μέτρα στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου. Πρώτο αποφασιστικό βήμα η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, για το 30ωρο υποχρεωτικής παραμονής στο σχολείο, για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για το σύνολο των μνημονιακών προαπαιτούμενων.
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ
12.30 με τα σωματεία του δημοσίου στο αγ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 6.30 με τα πρωτοβάθμια σωματεία στην ΚΑΜΑΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Της Β ΕΛΜΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΓΕΝΑΡΗ, 7 μμ, 7ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.