Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Στη μοναξιά της β΄ελμε...πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Την Τρίτη 6/2 συνεδρίασε το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ στο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς. Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης ήταν «Νέα μέτρα από τη νομοθέτηση του ΥΠΠΕΘ». Ως Αγ. Παρέμβαση καταθέσαμε την πρόταση συμμετοχής της Β ΕΛΜΕ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 15/2 μαζί με τις άλλες ΕΛΜΕ της πόλης, τους Διδασκαλικούς Συλλόγους, ενώσεις γονέων και φοιτητές. Τα νέα μέτρα πλήττουν τα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων και των αναπληρωτών, χτυπούν το δικαίωμα στη δουλειά των αδιορίστων αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/-τριών. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 5 λευκά (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) και 2 υπέρ (Αγ. Παρέμβαση, ΠΑΜΕ).

Για ακόμη μια φορά έγινε φανερό ότι η πλειοψηφία του ΔΣ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) αποτελεί τη νέα συμμαχία εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων. Κοντά στον παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό μαθαίνει και ο νέος! Πώς να ψηφίσει το συλλαλητήριο η εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ, όταν θεωρεί ότι δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά ο νόμος για το 30ωρο (παρά τα εμφανώς περισσότερα και ποιοτικά διαφορετικά καθήκοντα που αναθέτει το υπουργείο με το νέο νόμο); Πώς να ξεπεράσουν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ τις δεσμεύσεις προς τα κόμματά τους να μην «κουνιέται φύλλο» στην εκπαίδευση και πώς μπορούν να ξεπεράσουν το παρελθόν τους; Κόπιασαν πολύ για να καλλιεργήσουν στον κόσμο την απαξίωση προς τις συλλογικές διαδικασίες και να «χτίσουν» τις πελατειακές τους σχέσεις! Πορείες, συλλαλητήρια και οργανωμένες, μαζικές δράσεις είναι απαγορευμένες γι’ αυτούς! Με την ίδια λογική αρνήθηκαν να συμμετάσχει το σωματείο σε συνάντηση συντονισμού την Τρίτη 13/2 για κινητοποίηση για τους διορισμούς με τους αναπληρωτές στις 2/3!
Τα 5 μέλη του ΔΣ, εκπρόσωποι των παραπάνω παρατάξεων, αρνούνται συστηματικά το συντονισμό με τις άλλες ΕΛΜΕ και στη συγκεκριμένη περίπτωση αρνήθηκαν να συμμετέχει και η Β ΕΛΜΕ στο συλλαλητήριο. Ακόμα και σε άλλες αποφάσεις που ψηφίστηκαν (π.χ. παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνέντευξη τύπου κλπ) δεν υπήρξε διάθεση να καλεστούν και τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της πόλης.
Επίσης, ως παράταξη ζητήσαμε να συνεδριάζει το ΔΣ στα γραφεία της Β ΕΛΜΕ που στεγάζονται στο κτίριο της ΕΔΟΘ και όπου βρίσκονται και τα γραφεία των άλλων ΕΛΜΕ. Είναι τυχαίο ότι από πέρσι και σχεδόν συστηματικά το ΔΣ συνεδριάζει σε σχολεία της Καλαμαριάς; Έχουμε και στο παρελθόν καταγγείλει αυτή τη διάθεση απομονωτισμού της ΕΛΜΕ που ξεκινά από τον τόπο των συνεδριάσεων και σχετίζεται με την άρνηση για κοινές δράσεις και συντονισμό. Και δε θα σταματήσουμε τις καταγγελίες, όσο η κατάσταση παραμένει ίδια. Θυμίζουμε ότι το ΔΣ συνεδριάζει τακτικά κάθε πρώτη και τρίτη Τρίτη του μήνα και είναι ανοικτή διαδικασία, δηλαδή μπορούν να συμμετέχουν και συνάδελφοι.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ- ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.