Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η πρότασή μας στη συζήτηση- ενημέρωση της Β ΕΛΜΕ την Τετάρτη 14/3

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  Β ΕΛΜΕ
Η πρότασή μας στη  συζήτηση- ενημέρωση της Β ΕΛΜΕ την Τετάρτη 14/3, 7.00 μ.μ., 4ο ΓΕΛ Καλαμαριάς

Εδώ και τώρα μόνιμοι διορισμοί – μονιμοποίηση αναπληρωτών – ίσα δικαιώματα με μόνιμους
Να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα του κλάδου που αλλάζουν ριζικά το δημόσιο σχολείο
Όλοι στο συλλαλητήριο 16/3, 1μ.μ, Α. Βενιζέλου – Ανυποχώρητο αγώνα – κλιμάκωση μέχρι τη νίκη!

1.                   Η μεγάλη  κινητοποίηση της Παρασκευής 2/3 και η απόφαση της Γ.Σ. αγώνα που πραγματοποιήθηκε μέσα στο υπουργείο δείχνει με σαφήνεια ότι
ο κόσμος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας βρίσκεται σε αγωνιστική ανάταση και  δηλώνει κατηγορηματικά «φτάνει πια» στην αδιοριστία και στην ελαστική εργασία. Διεκδικεί αποφασιστικά μαζικούς διορισμούς απέναντι στα μνημόνια και τους δημοσιονομικούς κόφτες κυβέρνησης και θεσμών.
2.                  42 εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π.Ε.) υλοποίησαν την απόφαση της συνέλευσης αγώνα για κινητοποιήσεις στις 9/3 με συμμετοχή αναπληρωτών, μόνιμων συνάδελφων και φοιτητών στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις και έδειξαν ότι το εκπαιδευτικό κίνημα είναι αποφασισμένο να δώσει συνέχεια στον αγώνα. Έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα και ανανέωσαν το ραντεβού στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 16 Μάρτη αποφασισμένοι να κάνουν τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση – το κλείσιμο όλων των σχολείων – και τις συγκεντρώσεις υπόθεση των ίδιων των εκπαιδευτικών.
3.                  Τα αιτήματα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία, εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων είναι αυτά που δημιουργούν πραγματικούς όρους συσπείρωσης του κόσμου, δεν αποκλείουν κανέναν, δεν παζαρεύουν τον αριθμό των μορίων, ούτε συνδιαλέγονται με την προσπάθεια μοιράσματος των αναγκαίων διορισμών σε μια πίτα που δεν τους χωρά όλους! Αυτά τα αιτήματα οφείλουν να συνδεθούν και με αγώνες ενάντια στο σύνολο των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων και μέτρων που συρρικνώνουν και διαλύουν το δημόσιο σχολείο και περικόπτουν θέσεις εργασίας (συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, στοίβαγμα μαθητών στα τμήματα, αύξηση ωραρίου, Νέο Λύκειο, ηλεκτρονικές εγγραφές σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ κλπ.).
4.                  Η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα της κινητοποίησης στις 2/3 και η απαίτηση για άμεση κλιμάκωση φόβισε το υπουργείο Παιδείας  και την κυβέρνηση, που  προσπαθούν  να διασπάσουν το εκπαιδευτικό κίνημα και κάλεσαν τις ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για συνάντηση πίσω από κλειστές πόρτες και με απόντες τους εκπαιδευτικούς. Το πλήθος πρέπει ήσυχα – ήσυχα να αποσυρθεί, ο χώρος έξω από το Υπουργείο να αδειάσει, έτσι ώστε ο Υπουργός Παιδείας, χωρίς τα ενοχλητικά συνθήματα των εκπαιδευτικών να ανακοινώσει, όπως και έκανε στη συνάντηση με τα 6 από τα 11 μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και ανακοίνωσε μηδέν διορισμούς για άλλη μια χρονιά και συνεχίζοντας την πρακτική των προκατόχων του εξαρτά τους διορισμούς από το κλείσιμο της δ΄ αξιολόγησης, τότε που ο λαός θα έχει φορτωθεί ένα νέο πακέτο δυσβάσταχτων μέτρων. Δεν αποδέχτηκε το αίτημα της εξίσωσης δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
5.                  Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τη στάση της δίνει «χείρα βοηθείας» στο Υπουργείο Παιδείας: Αρνήθηκε και υπονόμευσε την απόφαση της Γ.Σ. στο Υπουργείο Παιδείας για απεργιακή κινητοποίηση στις 9/3. Αποφάσισε συνάντηση με τον Υπουργό χωρίς την παρουσία του εκπ/κού κινήματος. Δεν κατήγγειλε το υπουργείο που αποτιμά ως «θετικό το  κλίμα» και «με σημαντικές συγκλίσεις το αποτέλεσμα της συνάντησης» και παρουσιάζει την ΟΛΜΕ να έχει αποδεχτεί να μπει σε επιτροπή για να συναποφασίσουν τα κριτήρια διορισμών, προφανώς γιατί συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του. Ούτε το καταγγέλλει για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί για ψήφιση (νέο Λύκειο, αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση), τα οποία ούτε καν τα έθεσε στη συνάντηση! Για τα καθημερινά και χρόνια προβλήματα που αφορούν τους αναπληρωτές αναμένει πρωτοβουλίες για τη λύση τους από το υπουργείο, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική δέσμευση για τη λύση τους! Την ίδια στιγμή αντί να συσπειρώσει και να ενώσει τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα για  μόνιμους διορισμούς όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών αρνήθηκε να εισηγηθεί κλιμάκωση του αγώνα και να συγκαλέσει Γ.Σ. πρόεδρων των ΕΛΜΕ και προτείνει συνέχιση του αγώνα με τρίωρες στάσεις και εκδήλωση στην Κρήτη! Η ηγεσία της ΟΛΜΕ με τη στάση της όχι μόνο συνεχίζει να λειτουργεί αποσυσπειρωτικά για τον κλάδο, αλλά ανοίγει διάπλατα  και το δρόμο για τη διάσπαση και τον εμφύλιο μεταξύ των εκπαιδευτικών.
6.                  Διεκδικούμε:
§               Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και τον χρόνο κτήσης πτυχίου. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο. Κατάργηση του ν.3848.
§               Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.
§               Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.
       Επιπλέον διεκδικούμε:
§               Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα πριν του 2013 επίπεδα.
§               20 μαθητές στα τμήματα, 15 στις Ο.Π., 10 στα εργαστήρια, επαναφορά της παράλληλης διδασκαλίας στα ξενόγλωσσα μαθήματα.
§               Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολικών μονάδων. Να λειτουργήσουν όλοι οι τομείς, ειδικότητες, Ο.Π. και τα μαθήματα επιλογής που προτείνουν οι σύλλογοι διδασκόντων.
§               Έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Π.Δ.Σ. από την αρχή της χρονιάς.
§               Αυξήσεις στους μισθούς – Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς.
§               Όχι στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση.
§               Όχι στο νέο Λύκειο και την υπονόμευση των ΕΠΑΛ
§               Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου και της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
7.                  Πρόγραμμα δράσης
§                     Συλλαλητήριο στις 16/3, 1.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου που καλούν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπ/κων Π.Ε και έχουν προκηρύξει τρίωρες στάσεις που καλύπτουν όλη την ημέρα.
§                     Πολύμορφες δράσεις συσπείρωσης τις επόμενες μέρες (πανό, συνέντευξη τύπου, λειτουργία κέντρου αγώνα στη γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους με συναντήσεις σε συνεννόηση και με τις άλλες ΕΛΜΕ, επιτροπές αγώνα αναπληρωτών κλπ.)
§                     Προβάλλουμε τις διεκδικήσεις του κλάδου και συμμετέχουμε στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Τρίτη 20/3 που οργανώνουμε από κοινού με τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 6.30 μ.μ., στην Καμάρα.
§                     Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στο συνέδριο ανάπτυξης που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από τις 24/3 – 27/3.
§                     Συνεχίζουμε με 48ωρο βήμα αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων. Στις 29/3 κινητοποιήσεις σε όλους τους νομούς και νέα πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 30/3, στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι ΕΛΜΕ και από κοινού με την ΟΛΜΕ θα καλύψουν όλα τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων.
§                     Καλούμε την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει τώρα αποφασιστικού χαρακτήρα Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γ. Σ. των πρόεδρων των ΕΛΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.